## Patient and Family Advisory Council Planning Committee

Date: February 16, 2011 Time: 5:30 - 7:30 PM Location: Education Room

**Purpose:** To develop the infrastructure needed to initiate and sustain the Patient and Family Advisory Council.

**Desired Outcomes:** By the end of this meeting, we will:

- Further develop relationships with other PFAC members
- Begin Patient Journey Exercise
- Start on vision statement

Topic / Content  Week 3	Deliverables/ Desired Outcome	Materials / Tools, Process	Time
DINNER		<b>)</b>	5:00-5:30 pm <b>30 mins</b>
Welcome and review of agenda  Mission Moment	Prepare for meeting	Lynn/discussion	5:30 - 5:40 pm <b>10 mins</b>
Review of + / EBIs Parking Lot	Follow up from last week	Lynn/discussion	5:40 - 5:45 pm <b>5 mins</b>
Overview of PFAC Charter	Understanding scope and metric for planning committee	Laurie/handout	5:45 - 5:55 pm <b>10 mins</b>
Patient Journey	Scope of Council	Laurie/Lynn – discussion, flipchart	5:55 - 6:30 pm <b>35 mins</b>
SEE, HEAR, FEEL Exercise	Groundwork for vision statement	Laurie/Lynn discussion, flipchart	6:30 - 6:55 pm <b>25 mins</b>
Vision Statement	Craft vision statement	Laurie/Lynn	6:55 - 7:20 pm <b>25 mins</b>
Meeting Plus/ EBI's Ordering food for next week		Lynn	7:20 - 7:30 pm <b>10 mins</b>
Next Steps:  • Patient Journey (cont) • Mission statement • PFAC goals/ metrics			Next Planning Committee Meeting: February 23, 2011